5 Haziran 2017

Smoczy pokaz nad Wisłą - Ejderha gösterisi


Kraków her sene yazın gelişini birbirinden güzel sanat etkinlikleriyle taçlandırıyor. 3 Haziran gecesi ise bu etkinliğin en can alıcı kısmı gerçekleştirildi. Kraków'un maskotu haline gelmiş olan ejderha temalı bir su gösterisine imza attı.  Vistül nehri kenarında müzik eşliğinde havai fişek gösterisi vardı. Dev Ejderhalar Vistül üzerinde tatlı bir yürüyüşe çıktılar. 45 dakika boyunca süren gösteri, görsel açıdan bizi doyurdu. Özellikle gösterinin ilk başında yapılan Flyboard tam anlamıyla harikaydı. Bu etkinliğe benzer olan Wianki Kraków'a 2015 yılında katılmıştım. 2016 yılında tatile denk geldiği için bir gün ile kaçırmıştım. Bu sene yeniden izleme imkanı yakaladığım için şanslıyım. Benim için tek kötü yanı; ev yakın nasıl olsa başlamaya yakın gideriz demek oldu. En son gidenlerden olduğumuz için yer bulmakta oldukça zorlandık. Zaten adamlar çok uzun. Hepsi direk gibi önümüzde sıralanmıştı. Böyle olunca bizde kıyısından köşesinden seyredebildik. Seneye burada olursam, gösterinin başlamasına iki saat kala gidip yer kapacağım. Akıllandım.
Şimdi bu kadar dallandırıp budaklandırıp anlattın Yasemin. Hani bunun bir görseli yok mu demeyin. Amatör olarak biraz çekim yaptım ve sessizce linkleri buraya bırakıyorum.

Bunları da okumak isteyebilirsiniz.
Wianki Kraków 2015
Kraków ejderhasını tanıyalım






Paylaş:

2 yorum :

  1. Her nerede olursa olsun, festivalleri çok seviyorum. :) Işık ve suyun birleştiği gösteriler göze oldukça hoş görünüyor. Bir dahaki seneye erken gidip daha iyi görüntüler alacağınıza eminim :) Teşekkürler paylaşıma..

    YanıtlaSil
  2. Pek şenlikli olmalı. Krakow ejderhası popüler bir kültür. Kalenin altındaki ejderha oldukça sempatikti.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.