7 Haziran 2017

Bir Pamuk Şekeri Masalı


Minik elleri elime ilk değdiğinde ben üç yaşındaydım. Tanrıya bana bir oyuncak bebek gönderdiği için minnettardım. Dile kolay üç yıl boyunca yalnızdım. Çekilecek şey değildi bu yalnızlık. O gün hayatıma girdiğinde onu bu denli çok seveceğimi tahmin bile edemezdim.

Ben büyüdüm. O büyüdü. Lüle lüle saçları ve hep kocaman bir gülümseyişi vardı. Beraber ilk yaramazlığımızı yaptığımız güne kadar hiç hasta olmamıştı. Lojmanın su deposunda onu sırılsıklam ıslatmıştım. Ben ne biliyim o olaydan sonra ateşler içinde kalacağını. Halbuki oynarken gıkı çıkmamıştı. Zaten o hiç ağlamazdı.

Sonra ben büyüdüm. O büyüdü. Okula gittik beraber. Defterlerimizi kapladık. Kışın kar topu oynadık. Uzun uzadıya evcilik oynayabilmek için yaz tatillerini iple çekmeye başladık. Kıskançlık aramıza girmesin diye, herşeyden iki tane alınırdı bize. Aramıza üçüncü bir oyun arkadaşı geleceğini de o dönemlerde öğrendik. Onu da hiç kısmanmadık. Hemen sardık sarmaladık. Biz artık üç kişiydik.

Sonra ben büyüdüm. O büyüdü. İlk mektubumu ona yazdım ben. Renkli kağıtlara kalpler çizip, onu ne çok özlediğimi döktüm satırlara yurt köşelerinde. Beni ona kavuşturduğu için, daha bir sever oldum bayramları.

Sonra ben büyüdüm. O büyüdü. Hayat her zaman toz pembe değildi. Çok erken yaşta en büyük kaybımızı verdik hayata karşı. En zor zamanlarımızı birbirimize sarılarak atlattık. Daha çok bağlandık annemize ve küçük kardeşimize.

Sonra ben büyüdüm. O büyüdü. Artık evden temelli ayrılma vakti gelmişti benim için. Yaptığımız tüm yaramazlıkları, anılarımızı, fotoğraflarımızı doldurdum bavuluma. Daha az görüşmeye başlamıştık. Ama bu ilişkimizi hiçbir zaman sarsmamıştı. Biz kardeştik ve kardeşlikte mesafelerin önemi yoktu.

Sonra ben büyüdüm. O büyüdü. Çok güzel bir genç kız oldu. Laf aramızda. Artık bir araya gelişlerimizde hayata dair konuşacaklarımız var. Yeri gelince deliler gibi gülmeyi, yeri gelince beraber hunharca ağlamayı başarıyoruz biz.

Bu satırlar onun hayatıma girdiğini günü, yani Pamuk Şekeri'nin doğum gününü kutlamak için yazıldı. İkimiz birlikte büyüyüp, birlikte olgunlaşıp, birlikte yaşlanacak olsak bile, o hep benim gözümde lüle lüle saçları olan bir Pamuk Şekeri.

Bu arada eski fotoğrafları gün yüzüne çıkartıp onun için küçük bir video hazırladım. Daha onun bu videodan haberi yok. Hazırladıktan sonra paylaşmamak için kendimi zor tutuyorum. Eğer siz bu satırları okuyabiliyorsanız paylaşmamayı başardım demektir. Yazı yayınlandıktan sonra doğum gününü kutlayıp, onun için hazırladığım videoyu ona göndereceğim.

Ekleme: Videoyu bir hafta boyunca göndermemeyi başardım ve az önce youtube kanalıma yükledim.



 ✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

8 yorum :

  1. Duygularınız ne denli sıcak ve sevecen. İş kardeş olunca ne söylense az tabi.
    Sanırım en hoş paylaşım emek sarf edilerek yapılanı. Siz de hayli güzel bir yazı ve video hazırlamışsınız. Kardeşiniz pamuk şekeri masalını hayli beğenecek:)
    Mutlu yıllar, mutlu yarınlar temennilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emek sarf edilen her şey daha anlamı. Kız kardeşim de çok beğendi hediyesi. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Çok hoşuma gitti yazdıklarınız ve hazırladığınız video.. hep sağlıkla, bol kahkahalı bir ömür dilerim hepinize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Amin. Amin. Umarım hayatımızdan sağlık ve neşe hiç eksik olmaz.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Yaşlarınız yakın olunca herhalde çok keyifli bir çocukluk ve gençlik geçirmişsiniz. Kız kardeşin yeri çok ayrı tabi erkeklere göre. Çok güzel bir sürpriz yapmışsınız pamuk şekerinin masalı çok duygulu ve bolca sevgi içeren cinstenmiş. Masalının sonu hep mutlu bitsin inşallah.
    Bu arada yolunuz düşerse kahve içmeye bana da beklerim ;) çocuklardan, kitaplardan, hayattan laflar, kahvelerimizi yudumlarız...

    YanıtlaSil
  4. İyi ki kız kardeşler var hayatta.Her daim tutacak bir el ,yaslanacak bir omuz .Kardeşinizle daha nice güzel yıllara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.