13 Temmuz 2016

34 Yaşım Hoş Geldin

Ne çabuk geldin. Daha dün gibi 20'li yaşları kutladığım günler. Zaman hızla akıp geçerken, kendime verebileceğim tek öğüt, azıcık kendini düşün be Yasemin demekten öteye geçmiyor. Uzun uzadıya kaygılarımdan, sıkıntılarımdan bahsetmeyi sevmiyorum ben. Böyle olunca da derin bir sessizlik çöküyor yazılarımın üstüne. 34 yıl önce doğduğum an gibi, beynim boş ve gönlüm rahat olsun istiyorum. Büyüdükçe, görüp geçirdikçe, zaman ve mekan değiştikçe, insan kişiliği de buna ister istemez ayak uyduruyor.

Nasıl düşünürsen öyle yaşarsın felsefesini benimseyenlerdenim ben. Kimi enerji diyor buna, kimileri de inanç, kimileri ise kendini kandırmanın bir çeşidi diyip gülüp geçiyor.

Değişen ve peşinden depar atmak zorunda kaldığımız hayatta, kendine, hoop dur bakalım, soluklan demeyi bilmeli insan. Zihnini yönetmezsen, zamanla içinde boğulacağın bir çöplük elde edersin. Düşüncelerinizi güzel şeylere yönlendirip, enerjinizi sizi mutlu eden şeylere odaklayın.
O vakit hayat daha çekilesi bir hal alıyor.

Bugün 34. yaşıma merhaba dedim. Umarım bana huzuru ve sevgiyi beraberinde getirmişsindir. Bir yıl boyunca seninleyim. Hadi o zaman yaşam kaldığı yerden, bi tık daha olgunlaşan Yasemin ile devam etsin.


Paylaş:

18 yorum :

  1. Bence otuzlu yaşlar kişinin kendini fark ettiği en güzel yaşlardır.Yirmili yaşlarıma dönmeyi istemezdim şahsen.Sağlıklı ve mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Her yaşın kendine has güzellikleri olduğuna inanıyorum ben.

      Sil
  2. Yeni yaşınızda sağlık mutluluk ve başarılar dilerim,her şey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  3. O haldeeee... iiiikkiiii doooduuuunn Yaseeeemiiiinnnn, iiiiiikiiii doooduuuun Yasemiiiinnn..iiiikiii doooduuun, iiiiki dooooduuuun mutlu yıllaaaar saanaaa :) Bu bilinçte biri için herşeyin güzel olacağına inancım tam. Herşey gönlünce olsun :) Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne cici bir kutlama bu böyle. Çok teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  4. Yeni yasinla, yeni guzellikler, yeni mutlulluklar, yeni basarilar, yeni dostluklar girsin hayatina. Keske demeden, cok guzel yillar biriktir, saglik ve mutlulukla. Opuyorum en kocamanindan, kucuk bayb:)))

    YanıtlaSil
  5. Nasıl düşünürsen öyle yaşarsın! Onu bunu bilmem de bilim kandırmaca demiyor;) Nice güzel mutlu yıllara... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Nice mutlu senelere Yasemincim.

    YanıtlaSil
  7. Nice nice mutlu senelere. her yaşın tadına vararak geçireceğiniz uzun yıllar dileklerimle

    YanıtlaSil
  8. Mutlu yaşlar diliyorum ama 10 yaş fazla söylüyorsunuz sanki..

    YanıtlaSil
  9. Mutluluklar, güzellikler, düşlenilebilecek umutlar, gerçekleştirilebilecek her şey sizinle olsun, mutlu senelere... :)

    YanıtlaSil
  10. Yazınızı yeni okuduğuma göre doğum gününüzü şimdi kutlamam gerekiyor. Mevla sevdiklerinle nice güzel yaşlara çıkarsın inşallah. Ataol Behramoğlu Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var" başlıklı şiirinin sonunda ne diyordu:
    Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
    Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
    Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevdiğim bir şiiri yazmışsınız. Çok teşekkür ederim.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.