18 Nisan 2016

Hafta Sonu Jazz Bara gitmek

Uzun zamandır arkadaşlar bizi jazz bara götürmeyi istiyorlardı. Bu hafta sonu en sonunda dilekleri yerine geldi. Yemekten sonra bir jazz bara gittik.
Öyle Jazz dinleyen biri değilim. Ne ile karşılaşacağımı bilmeden gittim. Bende yarattığı etkisi fena idi.
Adamlar çaldıkça benim bitmek tükenmek bilmez hayal dünyam genişledi de genişledi. Sormayın gitsin. Ama sorun siz yine de. Her melodi ile ben resmen hayallerimin kapıları açıp, içindekilerini serbest bıraktım.

Bazı parçalarda ise nedense Batman filmindeki kedi kadın geldi gözlerimin önüne. Vamp ve kendine özgüvenli hali ile sanırım jazz melodilerine en uyumlu karakter kendisi.

Ayrıca ne zaman böyle canlı müzik dinlesem, bateri çalamadığım için çok hüzünleniyorum. Bak gördün mü pıt diye hüzünlenecek bir şey buldum kendime. Aman ne yapalım herkes de herşeyi yapacak diye bir şey yok canım. Hemen girdiğim hüzünden çıktım. Şimdi akşam ders var. Biraz hazırlanmalıyım. Konular giderek karmaşık bir hal alıyor. Bence ingilizce için bana 3 tense (zaman) yeter. Geçmiş, şimdiki ve gelecek. Ben bunlarları kullanarak her derdimi anlatırım ki. Ne gerek var have been lere di mi?







Paylaş:

2 yorum :

  1. Cazzzzı seviyorum. Samimi ve gerçekçi bir müzik olarak kabul ediyorum. Eğlenmekten daha çok dertleşmek ve yarenleşmek olduğunu biliyorum. Kara Afrikadan Beyaz amerikaya köle olarak gönderilen zenci kunta kinteler Yeni Kıtada karın tokluğuna zor işlerde çalıştırılırlar. Onlar işçi köledirler. Sahipleri ise beyaz patronlarıdır. Kadere isyan ederler ama bu isyan ancak akşamları bir ccazzz kulübünde buluşmaktır. Sadece zenciler çalar ve zenciler bu müziği dinlerler. Ortak bir kin ve nefret bilincidir bu. Çünkü bu müzik tara protesttir. Bir nevi bizdeki furya halini alan arabesk müziği ve yaşam kültürüdür. Önceleri zenci zenciye buluşma yerleri olan cazzz kulüpleri daha sonraları beyazlar da bu müziğe merar sarar. O zaman caz şarkıcılarının ağrına kider bu durum. Bateri ve trompet ve saksafon çalan müzisyenler. Caz söyleyen zenci şarkıcılar bu sefer yönlerini duvara doğru dönerek söylemeye başlarlar. Bu da aslında bir çözüm değildir ve arlıdır zenci sanatkarlar. Bu sefer yönlerini dinleyicilere karşı çevirerek şarkı söylemeye başlarlar ama kurtarıcıları gözlerine taktıkları siyah güneş gözlüğüdür. Bütün caz şarkıcıları siyah gözlük kullanırlar. Hatta zamanla beyazlardan da caz söyleyen sanatçılar da bu modaya uyar, onlarında artık siyah gözlükleri vardır. Diyeceğim o ki; siyah gözlük kullanan zenci sanatcı da, beyaz sanatçı da eğer caz söylüyorsa mutlaka siyah gözlük kullanırlar. Bu caz müziğinin olmassa olmazıdır. Anca bu müzik böyle içselleştirilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsınız. Yorumunuz ile bloğuma kattığınız değer için teşekkürler. ( Laf aramızda bende ortamını sevdim. Gidilese ve dinlenilesidir artık benim için )

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.