4 Temmuz 2015

Sihirli Bir Fısıltı



Öyle gözüktüğüm gibi güçlü değilimdir ben. Çok çabuk yelkenleri suya indiririm. Dünya başıma yıkılmaya hazırdır. İçimde her zaman bir endişe denizi vardır. Bazen çok durgundur. Bazen de Karadeniz gibi coşar durur. Önceki yazılarımı okuyanlar benim pesimist tarafımı az çok bilir.

Yine böyle zamanlar geçirdiğim günlerde, çok uzaklardan kalbime bir fısıltı geldi kondu. Ne iyi geldi bana anlatamam. Bazen hiç tanımadığınız insanları kendinize çok yakın hissettiğiniz olmaz mı? Ben bu duyguyla yaklaşık bir sene önce tanıştım. Hiçbir çıkar ilişkimiz olmadan gerçek bir arkadaşlık tohumları attık kalbimize. Zamanla o tohum bir filize dönüştü ve her geçen gün büyüdü. Aynı şehirde yaşadığımız halde iş güç derken bir türlü yüz yüze görüşme fırsatı bulamadık. Sonra ben taşındım, çok uzaklara geldim. Lakin artık köklü bir arkadaşlığımız vardı. 

Bugün neden, niye, niçin soruları beynimin içinde gezintiye çıkmıştı ki bir baktım telefonumda bir mesaj. Tüm içtenliğiyle yazılmış harika duygular yumağı duruyordu karşımda. Bana aslında bildiğim ama sanırım bazen kendi kendime tekrar etmeyi unuttuğum cümleleri fısıldıyordu. Çok basitti söylediği şey. "Yasemin vakti gelmemiştir. Pes etme lütfen ". Durdum derin bir nefes çektim içime. Endişelerim içinde yüzmeye çalışırken, gerçekten çok basit olan şeyleri kaçırıyor muydum? Mesajlarını birkaç defa okudum. Her okuduğumda içimdeki coşkun deniz biraz daha durgunlaştı. Şimdi çok uzaklardan gelen fısıltının ışığı, denizimde bir yakamoz parıltısı oluşturuyor. Ay'a ışığını yansıtan ve sırasını bekleyen Güneş gibiyim şimdi. Elbet bir gün doğacağım...

Paylaş:

7 yorum :

  1. İnşallah yeniden doğman dileğiyle Yasemin.Güzel bir yazıydı,zevkle okudum.Yarımızı nerede ve ne zaman bulacağımız hiç belli değildir ve imkansız hiç değildir.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sanırım yorumum uçup gitti.Yazını zevkle okudum Yasemin.İnşallah yeniden doğacağın günler yakındır.Diğer yarımızı nerde ve nasıl bulacağımız belli değildir ,ama asla imkansız değildir.Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlar benim onayıma düşüyor.Onun için sayfada gözükmesi biraz zaman alıyor. Sıkılmadan 2. defa yorum yaptığın için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  3. Kendini bu kadar acik bir sekilde elestirip, kendiyle dalga gecebilen bir insanin pessimist olabilecegine inanmak gercekten zor Yasemin... Ama kendini taniyabilmek ve irdeleyebilmek cok ustun bir ozellik bence. Ve ben inaniyorum ki sen herdefasinda kullerinden yeniden dogarsin!!! :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Güzel yazıydı. İç ses ile fısıltının diyaloğu hoşuma gitti. Hayatın akışını bazen küçük bir dokunuş değiştirebilir.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.