16 Temmuz 2015

Küçük Adımlarla Hedefe Doğru İlerlemek

Bugün 24. gündeyim. Haftaya tam bir ayımı doldurmuş olacağım. Her gün hiç aksatmadan yaklaşık olarak 35 dakikamı ayırıyorum. Cuma günleri dinlenme günüm. Onun dışında 6 gün boyunca hep benimle. Şimdilik dediğim gibi küçük adımlarla hedefe doğru ilerliyorum. 
Daha önce yazmıştım.Gaza gelip spora yeniden başladım diye. Okumak isterseniz tık tık .

Şimdi bu süre zarfında yaptıklarım ve yapamadıklarımı yazıyım istedim. 

Bir gün ağırlık, bir gün cardio çalışıyorum. Ağırlık için pilates resistance tubing kullanıyorum.
İçinde sertlik derecesine göre ayrılan üç adet lastik bant var. Ben orta olanı ile başlamıştım. Şimdi en sert olanı ile devam ediyorum. Sanırım programın ikinci ayında dumbell ihtiyacım olacak.


Bu ip sayesinde kol kaslarımdaki gelişimi oldukça iyi. İşe yaradığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.   
Spor salonuna gittiğim zamanlara kıyasla daha hızlı bir gelişim gösteriyorum. Salona başladığıma ilk haftalar 3- 4 gün giderken zaman içinde üşenip sayıyı 1-2 ye indirdiğim için hiç bu şekilde bir gelişim göstermemiştim.
İlk başlarda bu resimdeki gibi yere çakılıp kalıyordum. Şimdi her geçen gün bu durum daha iyiye gidiyor. 



Bunun yanı sıra hayatımda yemediğim kadar yumurta yemeye gayret gösteriyorum ki yumurta ile aram hiç yoktur. Özellikle antreman sonrasında sadece beyazını tüketiyorum.  Hayatıma tavuk ve ton balığıda girdi. Bunları tüketim oranım normalde çok azdır. Şimdi haftada 1-2 kez yemeye gayret gösteriyorum. Bakliyat tüketimini arttırdım. Eve giren abur cubur sayısında da  oldukça hatrı sayılır bir azalma var. Artık her şeyin kalorisine bakıp alışveriş yapıyorum. Böyle olunca da almayı deli gibi istediğim şeyin kalorisini görüp rafa bırakma oranım oldukça artıyor. 

Şimdi burada kadar okuyup, Yasemin iyiden iyiye sağlıklı beslenir olmuşsun diyorsan asıl yazının devamında yapmam gerekenleri fakat bir türlü vazgeçemediklerimi yazacağımı bilmelisin.
Hal böyle olunca kaslarımı örten yağ tabakasından kurtulamıyorum. 

En önemli sorunum halen yeterli su içemiyor oluşum. Su içmek aklıma bile gelmiyor. Meyve suyu içiyorum. Biliyorum suyun yerini hiçbir şey tutmaz. Çok çabaladım, denedim fakat halen bana su içirecek sihirli yöntemi bulamadım.

Daha önce düzenli yaptığım günlük yürüyüşümü bıraktım. Aslında hedefim yavaş yavaş kendimi koşmaya hazırlamaktı. Sanırım bu bir hayalden öteye geçemedi.

Üç ana öğün ve ara öğün kuralı bende pek işlemiyor.  Hafta sonları 2 ana öğün ile günü bitiriyorum. Hafta içi öğle yemeğini de geçiştiriyorum devamlı. 

Tatlı ile aramda resmen bitmeyen bir aşk var.
Spora başladığımdan beri fotoğrafladığım tatlı resimlerini paylaşıyorum şimdi. Eklerken ben bile ne yapmışsın Yasemin demekten kendimi alamadım ki burada resmi olmayan ve yediğim tatlılarda cabası.
Yani diyeceğim o ki ne kadar spor yaparsam yapayım, mideme giden yolu denetlemediğim için halen kaslarım ile göz göze gelemedim.











Paylaş:

6 yorum :

  1. Hello from Spain: the sport is very safe and healthy. I like these cakes.We keep in touch

    YanıtlaSil
  2. Ay kiyamam yaaa, Bayramda elimi opmeye beklerim, eksik kalan tatli ihtiyacin bende zira:)) Nefis rafaella toplari ve kendi elcegizimle yaptigim tiramisu var:)) Aaaa icime seytan kacmis bugun benim:))
    Limonlu suyu tavsiye ederim, bende o sayede su icmeye basladim. Yarim limoni sık 1 lt'lik suya karistir oyle ic.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ney tiramisumu dedin. Hiç dayanamam ki ona :) Hadi birde limonu deniyeyim. Büyük sözü dinlerim ben :)

      Sil
  3. Hehehee guzelde yaparim hee!! Bak ince yerden vuruyorum seni!!! Kizkardesimde hic su icmezdi, Simdi su kusu oldum diyor. Mutlaka dene, gerci sonra sade su icemeyeceksin ama neyse su sudur degil mi? :))

    YanıtlaSil
  4. Spor gibisi varmı yahu :) Çevik bir vücut'u kim istemez. Aksatmadan düzenli olarak, günlük yapınca iki haftada gelişimi fark ediyorsun. Ama sorun devam ettirmek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 haftayı geride bıraktım. Bu sefer devam etmeyi kafama koydum. Maalesef erkeklerdeki gibi 2 haftada bizde gözle gözüken bir gelişim yok :( Yavaş ama emin adımlarla ilerilyoruz :P

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.