14 Ağustos 2013

Yumurtasız mozaik pasta

İş dönüşü serviste aklıma düştü. Bakkaldan malzemeleri alıp hemen tarif aramaya başladım. Canbogazdan blogunda yumurtasız tarifi görünce denemek istedim. Sonuç gayet tatmin edici oldu.
Şimdi gelelim yapılışına:
1 paket (200gr) petibör bisküvi,
50 gr tereyağı,
1 tepeleme yemek kaşığı kakao,
1 küçük çay bardağı şeker,
1 küçük çay bardağı süt.

Tereyağını eritiyoruz. Erittiğimiz yağın altını kapatıp, kakaoyu ekliyoruz. ( Böyle yapınca pastanızın rengi süper oluyor.) İyice karıştırdıktan sonra, şekeri ve sütü ekliyoruz. Ocağı tekrar açıp şeker eriyene kadar karıştırıp altını kapatıyoruz. 
Bisküvileri kırıp karışımı ekliyoruz. 
Buzdolabı poşetine koyup biraz şekil veriyoruz. Derin dondurucuya atıp yarım saat bekletiyoruz. Sonra çıkartıp o meşhur üçgen şekli verebilirsiniz. Yaklaşık bir saat daha derindondurucuda kalınca pastanız hazır demektir. Afiyetler olsun. Bende ders çalışırken foto çektim. Kanepe üzerinde :))



Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.