24 Mart 2013

Dubai gezi notları 1.gün 1. kısım

İstanbul Atatürk havaalanından 4,5 saatlik bir uçuş sonrası Dubai'ye iniş yaptık. Hava oldukça sıcaktı. Gitmeden bloglarda göz taraması yaptırmayı unutmayız yazıyordu. Ben de ayrı bir sırası var diye bekledim. Meğersem pasaport kontrolünde onu da hallediyorlarmış. Öyle sorguya da çekmiyorlar sizi. Pasaportu alıp ekrana bak diyorlar. Göz taramasından sonra basıyorlar girişi.
ilk işimiz paramızı dirheme çevirmek oldu. 1 dirhem 51 kuruşa denk geliyor.

Otelimize gitmek içim metroyu kullandık. Dubai metrosu oldukça geniş bir ağa sahip. Ayarladığım otel de Financial Centre durağının dibindeydi. Otel hakkında uzun uzadıya yazabilirim. Temizliği, hizmeti, rahatlığı süperdi. Bana sadece kahvaltısı pahalı geldi. Kişi başı 45 TL civarındaydı. Bizim odamızı 40. kattan, annemin odası ise 41. kattan verdiler. Otel 65 katlı Dünyanın en yüksek oteliymiş. Asansörün 40. kata çıkma hızı ise bizim apartmanın 4. kata çıkma hızıyla aynıydı.



Otele yerleşip biriz dinlendikten sonra hemen gezi planımıza göre hareket etmek için hazırlandık. İlk durak Bastakiya.

Devamı için : Dubai gezi notları 1.gün 2 kısım adlı yazımı okuyabilirsiniz.


Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.