2 Şubat 2013

Pırasalı Börek



MALZEMELER : 
  • Dört adet yufka
  • Yarım kg pırasa
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Arasına sürülecek sos malzemesi:
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
YAPILIŞI:
  1. Pırasalar  ince ince doğranır. Sıvıyağında suyu çekinceye kadar kavrulur. Ocaktan alınır kimyon ilave edilip  karıştırılır soğumaya bırakılır.
  2. 3 yumurta, sıvıyağı ve süt çırpılarak yufkalara sürülecek sos hazırlanır.
  3. Tepsi sıvıyağ ile yağlanır.
  4. İki yufka kırışık yayılarak serilir, aralarına hazırlanan sostan sürülür. Üzerine pırasa harcı ve  kaşar peyniri rendesi serpilir.
  5. Kalan iki yufka yine kırışık şekilde aralarına harç sürülerek tepsiye serilir. Üzerine kalan sos dökülür. 
  6. Börek kesilerek , 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.   
Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.