8 Ocak 2013

Portakallı Kek


Hafta sonları genellikle mutfakta farklı şeyler yapıyorum. Çalışınca akşamları pasta börek için vakit ayıramıyorum. Bu tarifi ilk defa denedim. Yapılışı çok kolay.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın kabuğu
  • dörtte bir su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 portakalın suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Hazırlanması:
  1. Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya, portakal kabuğu, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. 
  2. Cevizi ve portakal suyunu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün.
  3. Önceden ısınmış 175C fırında 25-40 dakika pişirin.

Sonuç harika bir lezzet..

Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.