2 Mart 2017

Ucuza Uçmanın En Kolay Yolu


Başlığa bakınca "bir tanıtım yazısı mı okuyacağım?" hissi yaratmış olabilirim lakin işin özü öyle değil. Ucuz uçak bileti bulmak için neler yapıyorum onları yazmak istedim. Yine bir seyahat planı içerisindeyim. Mart sonu Türkiye'ye gideceğim. Artık tüm hava yollarının Polonya - Türkiye seferlerini ezberlemiş bulunuyorum.

Krakow'dan Türkiye'ye direk uçuş olmadığı için ulaşım biraz çetrefilli. Mecburen aktarma yapmak zorunda kalıyorum. Aktarmaları da hiç sevmediğim MUC- Münih veya  FRA- Frankfurt hava alanlarından yapıyorum.

Seyahat tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki ucuz uçak bileti bulmanın en kolay ve kullanışlı yolu Skyscanner adlı siteden geçiyor. Bu güne kadar tüm biletlerimi oradan aldım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sadece bilet alırken birkaç ufak ayrıntıya dikkat etmek lazım. 

Şimdi gelelim işin püf noktalarına;

  • Gidiş-dönüş bilet almak, tek yön bilet almaktan daha ucuz. Tek yön bilet fiyatı, gidiş-dönüş bilet fiyatı ile neredeyse aynı. Bunu havayollarının kendi internet sitelerinden de teyit edebilirsiniz.
  • Site gece yarısından sonra bilet fiyatları güncelleniyor. Yani gece yarısı bilet almak bir avantaj.
  • Kalkış ve varış noktasını seçtikten sonra site en ucuz bilet kombinasyonunu yaratıyor. 
  • Uygun bileti seçtikten sonra bavul kurallarını kesinlikle okumalısınız. Çünkü ilk sıralarda çıkan uçuşlarda sadece kabin bagajı taşıma hakkı oluyor. 
  • Eğer bagaj satın almak istiyorsanız biletleme aşamasında bagaj eklemeyi unutmayın. Unutursanız da dert değil sonradan eklersiniz lakin elinizde bavulunuz ile hava alanında bagaj ekletmekle uğraşmak pek keyifli değil. Benden söylemesi.
  • Kredi kartı veya debit kartla biletinizi alabilirsiniz.
  • Biletleme işlemi gerçekleştikten sonra uçuş ayrıntılarını görebileceğiniz bir e mail alıyorsunuz. Gelen mailin çıktısını alabilir veya mailde yer alan rezervasyon kodunu bir yere not edebilirsiniz. Ben genelde bagaj eklediğim için çıktıları alıyorum. Havaalanına gidip bir sürpriz ile karşılaşmak istemem.
  • Tüm bu süreci tamaladıktan sonra artık uçmaya hazırsınız demektir.  


✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

18 yorum :

  1. Skyscanner'ı daha önce bir çekilişle duymuştum ama pek seyahat etmediğim için...

    YanıtlaSil
  2. Ordan gelirken hediyelerinizi bekleriz artık :) Teşekkür ederim ayrıntılar için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samet sözlük üyeleri için hediye getirmeyi isterdim lakin 2-3 ek bavul almam gerek :)

      Sil
  3. Ben de ilk kez duydum Frankfurttan geçerseniz çaya beklerim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın, çay fikri güzelmiş. Bazen aktarama aralarım 5-6 saati buluyor :)

      Sil
  4. Daha önce bu siteyi duymadım çünkü havayolunu pek kullanmıyorum..Ama tavsiyler aklımda bulunsun yakın zamanda yurtdışı planı olabilir, değerlendirelim..teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yurtdışı için özellikle çok kullanışlı.

      Sil
  5. Bak benimki daha kolay. Tarihleri cocuklara veriyorum, bu tarihler olacak, esneklik yok, aktarma yok, varsa da en fala 2 saat, bilet fiyati uygun olsun deyip, odadan cikiyorum. 30 dk; sonra cikti onumde oluyor:)))
    Saka bir yana bende duymadim bu siteyi, hemen bir inceleyeyim. Tesekkurler bilgi icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ne güzel. Çok şanslısın Mevlüdecim. Ben her seferinde en az 3 saat aktarma için havaalanında bekliyorum. Resmen eziyet gibi. Bu site gayet iyi. Örnek verecek olursam Türk Hava Yollarından bir gidiş dönüş bileti fiyatına, bu site sayesinde 3 gidiş dönüş alabiliyorum.

      Sil
  6. Baya iyiymiş o zaman yazı için teşekkürler kesinlikle işe yarayacaktır. Bende tatil planı yapıyordum :)

    YanıtlaSil
  7. Çok yararlı bir içerik olmuş :)) elinize sağlık siteyi daha önce duydum ama güvendiğim birinin yazması daha iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel ama birde korkmadan ucabilsem su fobimi yenebilsem ama yok yok olmuyor dogru dürüst tatil bile yapamiyorum korkakligimin yüzünden.... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçma fobisi olanlar için uçmak oldukça eziyetli bir durum. Bende denizden ürktüğüm için deniz yolu ile bir yere gidemiyorum.

      Sil
  9. Merhaba, blogunuzu takibr aldım, bana da beklerim

    http://gezgiccift.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, aydınlatıcı yol gösterici yazılarınız ve güzel anlatımınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.