14 Mart 2017

Mucize R. J. Palacio


Pegasus yayınlarının kitapları okumayalı çok uzun bir zaman olmuştu. Lakin Mucize'ye ait son 1 yıldır birçok yerde paylaşım gördüm ve çerez tadında bir kitap okumak istediğim bir dönemde başlayıp, kısa sürede bitirdim. 336 sayfa olan Mucize, sıra dışı bir çocuğun gözünden, insanların çoğu zaman ne kadar açımasız olduğunu anlatan, yazım dili oldukça basit bir kitap.

August'un penceresinden bakınca insanın içindeki nezaketin, sevginin tüm kapıları aralayabildiğine şahitlik ediyorsunuz. İnişli çıkışlı bir ruh halini ele almasına rağmen asla yılmamak gerektiğini kendi kelimeleri ile anlatıyor August. Ayrıca kitabın ana temalarından biri de önyargı denen illet. Çoğu insanın hayatında yer alan ön yargılar, tanınmaya değer insanlar ile iletişim kurmasına bir engel ve bu engelleri aşmak tamamen insanın elinde.

Tanrı'dan doğmuş olan herkes dünyayı yener.
Kısacası, öğreti gerçekten önemli şeylerle ilgili karar vereceğimiz zaman bize yol gösteren herhangi bir şeydir.
Haklı olmak ile nazik olmak arasında seçim yapmanız gerektiğinde, nazik olmayı seçin.
Bu çok garipti aslında; sizin için hayatınızın en kötü gecesiyken diğer herkes için sıradan bir akşam olabiliyordu. Mesela evdeki takvimime bugünü hayatımın en korkunç günlerinden biri olarak işaretleyebilirdim. Ama dünyanın geri kalanı için bu sadece sıradan bir gündü. Hatta belki de güzel bir gündü. Belki birileri bugün piyangoyu kazanmıştı. 
"Kişinin cesareti," dedi sessizce başını sallayıp gülümseyerek. Sağ elini, bir şey sayacakmış gibi kaldırdı. "Cesaret. Nezaket. Dostluk. Karakter. Bunlar bizi insan olarak tanımlayan ve zaman zaman yüce gönüllülüğe taşıyan niteliklerdir.
 Bu kitabı ortaokul ve lise öğretmenlerinin öğrencilerine okutmasını kendi adıma çok isterdim.
Keyifli okumalar.

✄----------------------------------------------------------------------
Paylaş:

6 yorum :

  1. Ben bu kitabın konusuna tav olup almıştım, sonra nedense rafta kaldı ve tekrar okuyamadım. Şu aralar alıp daha okuyamadığım kitaplar arasında kaybolmuşken sıradaki kitabı belirledim bu yazıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oktay çerez tatında bir kitap. Öyle edebiyat kokan bir yanı yok lakin konu olarak güzel ve oldukça akıcı gidiyor. Şimdiden keyifli okumalar.

      Sil
  2. gün itibari ile siparişini verdiğim kitap. tavsiyelerinize güveniyoruz yasemin hanım :) umarım kitapları tavsiye etmekten vazgeçmezsiniz çünkü çok güzel bir iş yapıyorsunuz. teşekkürler tekrardan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali bey umarım kitabını severek okursunuz. Hali hazırda okuyup inceleme yazısı yazdığım 7 kitap var. Sırayla yayınlayacağım. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok merak ettim kitabı alınacaklara yazdım bile. Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Bu kitaba benzer bir kitap daha var ismi Oda. Tavsiye ederim ayni sekilde bir anlatimla yazilmis.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.