1 Ağustos 2016

Etsy satışları için bir kolaylık "Shopier"


Birkaç ay önce Paypal'ın Türkiye pazarından elini eteğini çektiğini yazmıştım. Bu durum internet üzerinden alışveriş yapmayı, özellikle de etsy üzerinden satış yapanları oldukça kötü etkilemişti.
Bazı satıcılar etsy dükkanları kapatmak zorunda kaldılar. Bazı satıcılar ise yurtdışında bir bankada hesap açıp bu şekilde satışa devam etmeyi tercih etti. 
Etsy bu duruma en kısa sürece çözüm bulacağını, atılan maillere karşılık yazıp duruyordu.

En sonunda etsy ile entegre çalışabilecek bir sistem oluşturuldu. 
Şimdi size bunun ayrıntıları yazmak istiyorum.
Yapmanız gereken Shopierden kendinize bir hesap oluşturmak. Daha sonra da bu hesabınızı etsy dükkanınızla eşleştirmek. 

Shopierden gelen maili ve fiyatlama bilgilerini yazımın altına ekliyorum.

Herkese bol kazançlar. 


Değerli Üyemiz,
Etsy ile sipariş entegrasyonu sağlayan çalışmamız artık hizmetinizde!
Bu sayede, Etsy üzerinden sipariş veren müşterilerinize otomatik olarak yollanacak bir e-postayla, ürün listelemenize ve link yollamanıza gerek kalmadan ödeme alabileceksiniz.
Kullanım detayları için üyelik panelinizin "Yardım" sekmesindeki "Etsy Entegrasyon Kılavuzu"nu inceleyebilirsiniz.
Bu hizmet için satışlarınıza uygulanan bedellere ek olarak herhangi bir bedelle karşılaşmayacaksınız.
Hangi platformda olursa olsun, üyelerimizin en kolay ve en güvenli şekilde ödeme alabilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Fikir ve önerilerinizi dinlemekten, her zaman olduğu gibi bundan sonra da memnuniyet duyacağız.
Saygılarımızla,
Shopier Ekibi


Paylaş:

13 yorum :

  1. Shoppier'i bir oyun firmamızda kullanıma başladık ödemeyi haftalık olarak verdiğiniz hesaba komisyonları düşerek gönderiyor. Şimdilik kullanıyoruz bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shoppier paypal'a bir alternatif olarak piyasada yerini aldı. Bol kazançlar.

      Sil
  2. Etsy üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirenlerin Shopier'e güvenmesi ve tercih etmesi ile ilgili bir bilgilendirme yapabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paypal sisteminin Türkiye'den çekilmesi ile başka bir alternatif kalmadı aslında. Bu nedenle daha önce paypal ile çalışanlar yeni bir ödeme kanalı kullanmak zorunda kaldılar. Shoppier ise bu konuda paypal kadar güvenilir bir site. Etsy ile gerekli anlaşmaları sağlamasında bunun bir göstergesi.

      Sil
  3. Sadece etsy için mi geliştirildi? Mesela i-stock fotoğraf siteleri içinde aynı hizmet veriliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için sadece etsy ile entegre olduğunu biliyorum. Tabii yanlış yönlendirmek istemem. En sağlıklısı siteye mail atıp işleyiş hakkında bilgi edinmek.

      Sil
  4. Ben şahsen etsy üzerinde satış yaparken kullanıyorum. Açıkçası türk girişimcilerin iftihar kaynağı diyebilirim. Müşteri hizmetleri geri bildirim android uygulama ödemeler vs herşey çok hızlı ve aktifler. Etsy için tek sıkıntı yurtdışında çok bilinmedikleri için müşteri başta çekimser kalabiliyor. Etsy üzerinden kullanıcaklara tavsiyem muhakkak etsydeki ürünlerinizin altına shopier in kullanımı hakkında bazı açıklayıcı bilgiler yazmanız.

    YanıtlaSil
  5. Etsy kullanıcıları için bir ufak açıklama daha yapmak lazım. Diyelim ki müşteri size sipariş verdi kredi kartı bilgileri sayfasına kadar geldi ve vazgeçti. ETSY bu durumda sizden her şekilde kendi tahsilatını yapıyor ama shopier sayfasına baktığınızda ortada ödeme yok. müşteriye mail atın ve ödeme yapması gerektiğini izah edin eğer müşteri güvenlik vs sebeplerden vaz geçtiyse etsy siparişler sayfasından siparişinizi iptal edin ki bir iki gün içerisinde alınan komisyon geri ödensin yoksa anlamsız şekilde satış yapmadan etsy komisyon almış oluyor. Shopier ile durumun alakası ne derseniz? Shopier ödeme sayfası müşteriye sonradan çıkıyor ilk önce Etsy siparişi sizin hanenize yazıyor kendini garantiye alıyor daha sonra shopier sayfasına yönlendiriyor. Yoğun satış yaptığınızda bu şekilde ciddi gereksiz meblağlar ödemekten kurtulursunuz.

    YanıtlaSil
  6. bende kullanmaya başladım çok başarılı bir sistem

    YanıtlaSil
  7. Etsy ye shopier nasıl ekleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali bey geç cevap yazdığım için öncelikle özür dilerim.
      Shopier'de hesap açtıktan sonra, kontrol panelinde Etsy dükkanım seçeneğini seçiniz. Açılan pencereden Etsy dükkanıma bağlayı seçtiğinizde sizi etsy hesabınıza yönlendirecek. ve böylelikle Etsy dükkanınız ile ilişkilendirme yapılmış olacak.

      Sil
    2. Merhaba, hem etsy de hemde Shopier'de ayrı ayrı mağza açıp ürünleri yüklemek mi gerekiyor. Bilgi verebilirmisiniz emelbugra89@gmail.com

      Sil
  8. Ben de etsy'de satış yapıyordum. Paypal çekildekten sonra dükkanı kapatmak zorunda kaldım. Müşteri neden benim tanınmamış ödeme yöntemlerimle uğraşsın ki? Benzer bir ürünü paypal kabul eden bir dükkandan alıyor.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.