17 Mayıs 2016

Postacı kapıyı bir kere çalar

Bendeki durum özeti başlıkta saklı. Birçok kumaş siparişim vardı. Teker teker gelmeye başladılar. Postacı her gün bir paket ile kapımı çalıyor. Artık adamdan utandım vallahi. Ne almış bu kız, minik minik paketlerin içinde getirip duruyorum diyordur. Bugün paketi verirken dedim bir kaç paket daha gelecek. Olsun, sorun yok dedi. İçim rahatladı. Şansıma da ingilizce biliyor. Lakin halen ismimi okuyamıyor.
Lehçede "y" harfi "ı" sesini veriyor. Hal böyle olunca da Yasemin'i görünce, iki sesli harf yan yana gelmiş, nasıl okunacak diye yüzüme tuhaf tuhaf bakıyorlar. Ben hemen ingilizcesini söyleyip bu krizi aşıyorum. Lehçe hakkında birçok şey yazabilirim lakin bu postun konusu sen değilsin lehçe! çık aradan.

Kumaşlar gelmeye devam ettikçe, ben de yeni çantalar dikmeye devam ediyorum. Kız çocukları için diktiğim çantalar oldukça sevildi. Ben de erkek çocuklarının nesi eksik dedim. Kolları sıvadım. Sipariş verdiğim kumaşlar ile renk skalamı genişlettim. Ortaya erkek çocukları içinde kullanışlı çantalar çıkacak.

Bunun dışında tatil hazırlığı için kollar sıvadım. Buralara bir türlü gelemeyen bahara karşın, deniz tatili için hazırlık yapmak bana tuhaf geliyor. Sanki orada da hava soğuk olacak diye düşünmeden edemiyorum.

Bu sene tatil için Yunanistanı seçtik. Umarım güzel bir tercih olur ve bir senedir ısıtamadığımız vücudumuzu, bir güzel ısıtırız.  Tatil sonrası eve dönemeden İstanbul'a gececeğim. Bir süreliğine buralarda olamayabilirim. Eminim ki döndükten sonra yazacak çok şey birikecek.









Paylaş:

10 yorum :

  1. Çantalar çok güzel hatta ben ilkine bayıldım :D

    YanıtlaSil
  2. Hepi çok güzel de ilkine ayrıca bayıldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ooooo tatil yeri secilmis, hazirliklar baslamis. Buraya gel demiyorum git kemiklerin isinsin. Seni bir ben, birde ben anlarim cunku:))
    Simdiden iyi tatiller, cantalar harika benimde favorim ilk canta! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gidelim de ısınalım. Donduk buralarda :) Teşekkür ederim. O çantayı herkes bi çok sevdi. Hemen satıldı aslında. Ama ben sahibine göndermeden her yerde paylaştım fotograflarını :):)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Baykuşlu kumaşları çok seven biri olarak her modelde illa bir baykuş serisi çalışıyorum. Bugün yeniden baykuşlu bir kumaş kestim.

      Sil
  5. Selam ben geldim,gördüm çok beğendim bloğunuzu keşfettim sunumlarınızın bazılarına bakabildim.yazılarınız ifade şekliniz çok samimi geldi,Takip etmek isterim,sizide beklerim.Ürünleriniz harika tam bir el emeği-göz nuru ve zevkli tebrik ederim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.