11 Nisan 2016

Kraków'da Maç Keyfi

İki gün bahar havası gelince, ince bir şeyler giymekle hata yaptığımı son 4 gündür çok iyi anlıyorum. Boğaz ağrısı bir yandan, baş ağrısı, göz sulanması diğer yandan beni tuttular sıkıca, bırakmıyorlar. Derler ya grip ve benzeri hastalıklar yedi günde geçermiş. Benim de üç günüm kaldı. Azıcık daha sabredeyim.

Bu arada da gezmelerden ödün verdiğimi söyleyemeyeceğim. Hafta sonu Kraków'da bir futbol maçına gittik. Wisla Kraków takımını desteklemek için. Kimdir nedir bilmiyorum tabii. Lakin Polonyalı arkadaşlar davet edince, bizde merak ettik gittik. İyi ki de gitmişiz. Güzel zaman geçirdik. 

Kraków'da ki yaşamın kolaylığını her daim paylaşıyorum. Maç izlemeye gittiğimizde de aynı şeyleri yaşadık. Biz Beşiktaş maçına 2 saat önceden giderdik Türkiye. Ne izdiham olurdu stadyum etrafında. Burada herşey çok sakindi. 45 dakika önceden orada olmak yetti.  Stadyumda 23.000 bin kişi vardı. Nerden biliyorsun demeyin. Hepsini teker teker saymadım. Ekranda gösterdiler. Yine adamalarda bir tertip bir düzen sormayın gitsin. 

Maç sonucu pek istedikleri gibi olmadı. Wisla Kraków resmen Beşiktaş şanssızlığını yaşadı. İlk yarı 1 gol attılar. İkinci yarıda kaleye bir türlü sokamadıkları 3 pozisyonları vardı. Birde arada 1 gol yiyince motivasyon düştü.  Beraberlikte onları mutlu edecek bir sonuç doğurmadığı için taraflarlar üzgün ayrıldı. 

Bu arada arkadaşlar bizi düşünüp taraftar atkısı almışlar bize. Bu sayede bir Wisla Krakow atkısı sahibi oldum.


Yeri gelmişken bir Beşiktaş taraftarı olarak yeni stadı çok merak ediyorum. Bugün açılışı var. Umarım yeni stadyum bize şans getirir. İstanbul'da olup bugünkü açılış coşkusunu tatmayı çok isterdim. Kısmet değilmiş. 









Paylaş:

4 yorum :

  1. Besiktasim sen cok yasaaaa!!! ay pardon wisla krakow diye tezaruhat yapacaktim degil mi?:))
    Heh bir macin eksikti bunuda yaptin tam oldu:))

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir deneyim olmuş... Biz de ailecek Futbol'a bayılırız ama Türkiye'de stada gidip maç seyretmek zulüm. Gerçi biz futbol maçlarının TRT'de verildiği dönemin çocuklarıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Burada çoluk çocuk gayet rahat gelip maçlarını izlediler ve gittiler.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.