12 Ocak 2016

Goodreads



Uzun zamandır vikitap kullanıcısıyım. Bence bu zamana kadar yapılmış en güzel ve faydalı sitelerden biriydi. Genel olarak siteden çok memnun olmama rağmen, son zamanlarda yaşadığı yavaşlık sorunu beni yeni siteler aramaya mecbur bıraktı. Biraz araştırdıktan sonra en iyi arşivi Goodreads ile tutabileceğime kanaat getirdim. Bugün de okuduğum kitapları işaretleme işini bitirdim sayılır.
Goodreads'ın bir artı özelliği ise Kindle ile doğrudan bağlantısının olması. Kitabı okumaya başlayınca işaretleyebiliyorum. Bakalım bu yıl çok kitap okumak istiyorum. Şimdilik okuyacağım kitapları kindle için indirmeye başladım ve okuma sırasına dizdim bile.

Bu yıla Gabriel Marquez'ın Yüzyıllık Yalnızlık adlı kitabı  ile başladım. Bir iki kitabını daha okumayı planlıyorum yıl içinde. Geçen yıllarda Kırmızı Pazartesi ve Benim Hüzünlü Orospularım adlı kitaplarını okumuştum. Yazım dilini oldukça beğendiğim için sıradaki kitap, Kolera Günlerinde Aşk adlı eseri olacak. Umarım diğer kitaplarından aldığım tadı ondan da alabilirim.

Siz sanal kütüphanenizi nerede oluşturdunuz? Güzel ve kullanışlı Türkçe siteler var ise haberdar olmak beni mutlu kılacaktır.

Sevgiler.
Paylaş:

8 yorum :

  1. Vikitap evet fikir olarak süper ama uygulamada çok pratik değil ve ciddi çok yavaş:(
    Buna bakmak lazım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu site bayağı kullanışlı. Hızıda oldukça iyi.

      Sil
  2. Sanala gecemedim henuz. Ben daha cok kitaba dokunmayi, o kagit kokusunu seviyorum sanirim. Ama tabi bu tasima suyla degirmen donmez olayi ortaya cikmaya basldi( bagaj hakki sorunsali) Oyuzden once bir kindl ,sonra arastirma olacak sanirim. Sen buldukca paylas boyle ama:) Biliyorsun ben hem yasli, hem tembel bir hatunum:))
    Bol okumali gunlerrr...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Mevlüdecim dediğin gibi. Taşıma suyla olmuyor bu iş. Bir sene taşıdım. Baktım olacak gibi değil. Kindle geçiş yaptım. İyiki de yapmışım. Çok memnunum.

      Sil
  3. Geçen sene vikitap'a girmiştim. epeyce bir kitabı yükledikten sonra site çöktü. tekrar girmedim artık. Şimdilik blogda okuyup yorumladıklarımı Pinterest'e yüklüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinterest güzel bir yer. Fakat kitaplar hakkında detaylı bilgilere ulaşmak isterseniz goodreads oldukça başarılı.

      Sil
  4. Vikitap'la ben de savaş halindeyim.Tüm kitaplarımı tekrar goodreads a girmeye üşenmesem değiştireceğim.Pinterest de bir süredir aklımda ama onun işlevi farklı tabii.Sanal kütüphane olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bugün tüm kitapalarımı girdim. Artık yeni yerim Goodreads :) Vikitaba da ara ara uğrarım tabi. O kadar zamanlık bir mazimiz var :):) Evet Pinterestin işlevi daha farklı. Sanal kütüphane tadını vermeyebilir.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.