21 Eylül 2015

Bir günlük Alaçatı gezisi

Hafta sonu kızlar toplandık ve bir Alaçatı yapalım dedik. Hava oldukça güzeldi. İzmir'de yaşamak gerçekten bir ayrıcalık. Etrafında bir çok güzellik barındırıyor. Bir saat süren bir yolculuk sonrası Alaçatı'nın o harika taş evleri ile süslü sokaklarında bulduk kendimizi. Bol bol fotoğraf çektik. Damla sakızlı Türk kahvemizi yudumladık. Alaçatı sokakları İzmir'in gelinlerine ev sahipliği yapıyordu. Her köşe başında, dış çekim için bir ekip vardı. Alaçatı'dan ayrılamadan kumrucu Şevki'de bir torpil patlattık. Çayımızı ise Çeşme'de ki marinada içelim dedik ve soluğu marinada aldık. Çeşme'nin sokaklarında gezerken, kendime yine rengarenk bir ayakkabı buldum ve hemen aldım.

Bu sene farkettim ki hep renkli şeyler giymek istiyorum. Yazın, doğa o kadar canlı oluyor ki ona eşlik etmeden duramıyorum. Ben resmen yaz ayı için doğmuşum. Bunu bilir, bunu söylerim. Haftaya beş günlük bir Zürih macerası beni bekliyor. Bu güzelim sıcağı bırakıp, soğukla yüzleşmeyi pek istemiyorum açıkcası. Keşke her yerde, hep yaz olsa...












Paylaş:

18 Eylül 2015

Dövme maceram

İzmir'deyim. Hava sıcak, keyifler yerinde, kafam rahat. Böyle olunca da uzun yıllardır istediğim lakin bir türlü cesaret edemediğim dövme projemi hayata geçirmeye karar verdim.
Dövmeciyi biraz çıldırtmış olduğum doğru. Ben heyecanlanınca çok konuşurum. Aksine dövmeci arkadaşta sus pus bir adam çıktı.
20 dakika sürdü yapımı. Minicik bir dandelion ile ilk adımımı attım tattoo dünyasına.
Benim için bir çok anlamı var. 33 yaşımda kendime doğum günü hediyesi olarak yaptırdım. Temmuz ayında doğduğum için 7 adet  uçuşan tüycük olsun istedim. Bana hayatın ne kadar boş olduğunu ve hiç birşeyin aslında kalıcı olmadığını hatırlatacak her baktığımda.

15.09.2015 ve ilk dövmem benimle yaşamaya başladı. Çok özenle bakıyorum ona. Hayatı yeni yeni tanıyor. O da biraz şaşkın tabii. Bu günlerde güneşe pek tahammülü yok. Ben de huyunu suyuna gidiyorum. Şimdilik aramız çok iyi. Bazen biraz sızlıyor tek sıkıntımız bu. Buna da sıkıntı denemez. Her sızladığında ben burdayım. Huu huu diyor bana. Bende sen ne şeker şeysin öyle diyorum.
İşte bizim ilişkimizin boyutu. Sizin dövmenizle aranızdaki ilişki nasıl? Yazarsanız okumaktan zevk alırım.
Sevgiler.










Paylaş:

2 Eylül 2015

İstanbul'da misafir olmak

Sorunsuz geçen bir uçak yolculuğundan sonra artık İstanbul'dayım.  Tek sıkıntım havanın çok sıcak olması, onun haricinde günlerim dolu dolu geçiyor. Canım arkadaşlarımla hasret gideriyorum. Uzun sohbetlerimizi, kahkahalarımızı ve türk kahvesi keyiflerimizi çok özlemişim. 
İstanbul'da bir hafta daha kalabilirim. Sonrasında İzmir yolları beni bekler :) İnternetim sınırlı olduğundan, keyifli bir şekilde blogum ile ilgilenemiyorum. İzmir'e gidince herşey normala dönecek ;) İşte o zaman uzun uzun yazabileceğim.
Şimdilik hoşçakalın.
En kısa sürede görüşmek üzere,
Sevgiler.
Paylaş:
Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.