20 Aralık 2015

Dünyanın en kolay ve leziz kek tarifi burada :)

Dikkat !!
Başlık reklam yapıp okuyucu çekmek için yazılmamıştır.  Okuyacaklarınız tamamen gerçektir :):)
Bu aralar sık sık yaptığım ve hapur hupur yediğimiz kek tarifini yazıyım istedim. 
Fotoğraflarım pek güzel değil. İdare edin artık :):)


Ben benim yaptığım ölcüleri birebir yazıcağım. Artık fazlaca yapmak isterseniz tüm ölcüleri 2 ile çarpın gitsin :)

2 adet yumurta
2 çay bardağı ( en küçük  ve ince belli olanlarından ) şeker  
2 çay bardağı  sıvı yağ
2 çay bardağı süt
1 paket karbonat
4,5 çay bardağı un.

Malzemelerim bunlardan ibaret.

Malzemeleri karıştırmadan önce fırını ayarlayın. benim fırımın fanlı 180 dereceye ayarlıyorum. 
Eğer normal fırın kullanıyorsanız 175 sizin için ideal.

Şimdide yapılışını anlatayım. 

  • 2 yumurta ve şekeri ölümüne çırpın :) yumurtanın sarı renginden eser kalmasın. bunun için size 3 dakika yeter. 
  • İçine sıvı yağı ve sütü ekleyin. bir iki kere karıştırın.
  • Sonra 2 bardak unu dökün azıcık karıştırın ve karbonatı ekleyip karıştırmaya devam edin. 
  • Sonradan 2,5 bardak unu da ekleyin ve çırpın. 
  • Ben içine bir adet portakal kabuğunu rendeliyorum. Birde alıpta acılığından dolayı yiyemediğim bitter çikolata var onu rendeliyorum. Sizde istediğiniz şeyi içine katıp karıştırın  :):)
  • En son kek kalıbının içine yağlı kağıdı serin. Öyle yapınca hiç bir yere yapışmadan keki kalıbından çıkartabilirsiniz.
  • Önceden ısınmış fınına atın kekinizi ve 45 dk. kurun fırının saatini. Pişerken sakın ama sakın fırın kapağını açmayın.
  • Eğer normal fırında pişiriyorsanız size 35 dk yeter.
  • Piştikten sonra fırından çıkartın. Soğumasını bekleyin.
  • Sonuç mis gibi bir kek.
  • Hadi afiyet olsun.

Paylaş:

1 yorum :

  1. Hic karbonati denememistim, kabartma tozu ve vanilya kullandim. Denemek lazim.
    Dur aksama yapayim, bak gaza geldim:)

    YanıtlaSil

Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
Sevgiler.