17 Kasım 2015

Yıl sonuna yaklaşırken


Bir seneyi daha bitirmek üzereyiz. Ben de bu yıl okuduğum kitapları yazıyım dedim. Bakalım elimizde neler var.

1- Gecenin Sonuna Yolculuk  Louis Ferdinand Celine

2- Saatleri Ayarlama Enstitüsü Ahmet Hamdi Tanpınar

3-Kiralık Konak Yakup Kadri Karaosmanoğlu

4-Hep O Şarkı Yakup Kadri Karaosmanoğlu

5-Serenad Zülfü Livaneli

6- Kabil José Saramago

7-Körlük José Saramago

8-Dava Franz Kafka

9-Goriot Baba Honoré De Balzac

10-Hobbit J. R. R. Tolkien

11-Karamazov Kardeşler Fyodor Mihailoviç Dostoyevski



Şuanda da Yüzüklerinin Efendisi'nin son kitabını okuyorum.

Bu yıl çok verimli olmadı benim için. Hedefimin oldukça gerisinde bir performans sergiledim. Lakin yeni yıldan çok umutluyum. Çünkü hayatımda ne iyi yapmışımda almışım dediğim kindle artık benimle. Yurt dışında yaşayan kitap kurtlarının en büyük sorunu kitap bulma sıkıntısı. Veya valizde devamlı kitap taşımak zorunda kalması. Neyseki tüm bu sıkıntıları kindle sayesinde aştım. 
Aklımda okuyacağım kitapların listesi hazır. Listeme katkıda bulunmak isterseniz yazın bana,  çok sevinirim ;)
Paylaş:

7 yorum :

  1. Valla iyi cozmussun bu isi Yasemin, ben bu sene 3 kitap getirebildim sadece. Antalya'da Alacakaranlik serisinin ilkini okudum soluksuz bir sekilde:))
    Istanbulda kizkardesimde butun seri varmis, 2-3 ve 4'u alip geldim:))
    Kurk mantolu madonna, Yuzyilin asklari, tavsiye edebilecegim kitaplar, tai okumadiysan alacakaranlik serisi.
    Bol okumali gunlerin olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kürk Mantolu Madonna'yı okumuştum. Çok güzel bir kitaptır. Yüzyılın aşklarını okumadım. Hemen araştırıyorum. Alacakaranlıkta okumadıklarım arasında. Seri halindeki kitaplarda biraz hayal kırıklığına uğruyorum. Kitap okumayı seviyorsan diyeceğim lakin anladığım kadarıyla seviyorsun. Tavsiyem bi kindle almam :) En güzel yanıda kitap ağırlığı bagaj hakkından çalmıyor. Ben Kindle almasaydım sanırım sadece 1 valiz dolusu kitap getirecektim bu sefer.

      Sil
  2. Bence çok iyi okumuşsunuz ve kitaplar da hatırı sayılır kitaplar ,bravo diyorum :) Öykü kitapları öneriyorum: belki okumuşsunuzdur ama ilk aklıma gelenler
    1-Sabahattin Ali Değirmen,Sırça Köşk
    2-Füruzan Parasız Yatılı
    3-Mor Salkımlı Ev Halide Edip Adıvar
    4-Halikarnas Balıkçısı Mavi Sürgün ya da diğer kitapları
    5-Zülfü Livaneli Leylanın Evi

    iyi okumalar...

    YanıtlaSil
  3. Alacakaranlık'ta kesinlikle hayal kırıklığına uğramazsınnn , okumalısın mutlaka :)

    YanıtlaSil
  4. Şu bir gerçek ki, 10 ay boyunca okuduğunuz kitap sayısı ne yazık ki çok az. (Yaşım gereği eleştirme hakkımı kendimde görüyorum, hoşgörünüze sığınıyorum) ayrıca çok kaliteli kitapların yayında ne yazık ki edebiyat ürünü sayılmayacak kitaplar da var. Okuduklarınızdan bir okuma ağırlığı verdiğiniz tür olup olmadığını fazla anlayamadım. Ama kitap adından ziyade Anton Çehov, O'Henry, Jack London, Jose Saramago, Joyce Carol Oates ve Fakir Baykurt ile Orhan Kemal okumanızı öneririm. Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet bey bende okuduklarımın sayısından memnun olmadığımı yazıda belirtmiştim:) Merak ettiğim edebiyat ürünü olarak görmediğiniz kitapların hangisi olduğu. Söylediğiniz yazarların bir kaç kitabını okudum. Genellikle klasikleri ve bilim kurguya dayalı kitapları okuyorum. Lakin saplantılı bir kişiliğim yok. Bu nedenle bir çok türde kitap okumayı deniyorum. Sadece çok satan ve popüler yeni yazarları okumaktan kaçınıyorum. Bir kaç denemem oldu ve hiç haz almadım.

      Sil
    2. Sorduğunuz için yazıyorum. -Kanımca- Tolkien kitapları edebiyat ürünü sayılmaz. Ben de önceki yıllarda elime geçeni okuyordum. Ancak edebiyattan gerçekten tat almak için klasikler her zaman vazgeçilmezdir. Bir önerim de bazı yazarların mümkün olduğunca tüm kitaplarını okumanız. böylece o yazar hakkında derinlemesine bilgi sahibi olur ve yıllar içerisinde edebi gelişmesini de yakından izlemiş olursunuz. Bir ilginçlikten de bahsedeyim yeri gelmişken değişik bloglara bakıyorum, Sabahattin Ali'nin başka hiç kitabı yokmuş gibi herkes "Kürk Mantolu Madonna"yı okuyor. Moda gibi sanki. Kısacası kitap değil yazar diyorum. Sevgiyle kalın.

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.