17 Haziran 2015

İngilizce öğrenmek için eğlenceli bir yöntem



Kim ne derse desin, ders çalışmanın hiç eğlenceli bir tarafı yok.
İngilizceye ilk başladığım zamanlar duolingo diye bir site keşfetmiştim. Onunla biraz daha eğlenceli bir hal aldı ve onun sayesinde bir çok yeni kelime öğrendim. İnkar edemem.
Ama gelin görün ki, bu aralar yine çalışamama bunalımları içerisindeyim. Neresinden başlayacağımı, nasıl bir yöntem izleyeceğimi hiç bilemiyorum.

1- Konu konu gideyim diyorum fakat olmuyor. Neden mi? Günlük konuşmada ben daha "have been " kalıbı kullanan birine rastlamadım. Konuları çalıştığım vakit günlük konuşma ingilizcesini öğrenemiyorum :(

2- Kitap okuyayım diyorum. Fakat en eksik olduğum konu telaffuz. Doğru telaffuz etmeden okumanın hiç bir katkısı yok bana. Her satırda, dur bunun da okunuşu nasılmış diyerek sözlüğe bakıyorum bu nedenle de bir arpa boyu yol alamıyorum.

3- Dizi izle diyorlar. Tamam eyvallah izliyorum. Ama adamlar o kadar hızlı konuşuyor ki , koca cümlenin bir başını bir de en sonunu anlıyorum.

4- Alt yazılı film izle diyorlar. Ben alt yazıyı okurken, yok artık bunları ne zaman söyledi diye bön bön ekrana bakmaktan öteye geçemiyorum.

Tamam biliyorum biraz yeteneksizim. Pekte haz etmiyorum kendisinden lakin bunu yapmaya da mecburum. Kendi ana dilimde ne kadar konuşkan olduğumu beni tanıyanlar bilir. Fakat söz konusu ingilizce olunca sus pus bir kız oluyorum ve artık bu işten çok sıkıldım. Hep dinle dinle nereye kadar.
Lütfen bunların dışında bir yönteminiz varsa, bildiğiniz bir site varsa paylaşın. Artık bende adam akıllı konuşmak istiyorum :( :(
Paylaş:
Yer: Kraków, Polonya

2 yorum :

  1. Ay cok guldum yazdiklarina, cunku kendimi gordum sende:)))
    Hatta esim benle cok dalga gecti, senin kadar geveze birisi nasil olurda fransizcayi konusamaz diye:)))
    Ama yazdigin butun maddelerde haklisin, ayni ben yaa:))
    O yuzden uzgunum sana yardimci olamayacagim (kelin ilaci olsa basina surermis:))
    Tek onerim: ya bol dialog olan bir yerde calisacaksin, yada arsizligi ele alip, yalan yanlis konusacaksin:)) Uzgunum baska yolu yok:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım beni anlıyor olaman bile içime su serpti. Ayy yapamıyorum dediğimde. Amaaan ne var bunda diyorlar ya. Nasıl sinirleniyorum. Diyorum ki acaba bende mi bi sorun var. Dalgalı bir grafik çiziyorum bu konuda. Bazen ulan herşey süper derken bi bakıyorum bi anda hiç birşey anlamadığım dalga dilimi içine girmişim. Birde bende müzik kulağı hiç yok. Ondan mı olmuyor bu dinleme dersler dersin :):) Ne dediklerini anlayamamam ondan sanırım. evet evet ondan :):)

      Sil

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.