24 Ekim 2014

Nachgirl Love Handbag

Bu şirinliklerden ilki. Birbirinden şirin 6 farklı kız figürlü kumaş okyanusları aşıp bana geldiğinde acep ne yapsam diye düşündüm düşündüm . Ilk önce bunlara bir isim bulmalıyım dedim. Henüz ulaşmayan bir seri kumaşım daha var. O nedenle bu kızlara nachgirls dedim. Gelecek olan kızlar da Nuchgirls olacak. En sonunda bir handbag dikmeye karar verdim. Ve nachnuch olarak bir ilki daha gerçekleştirdim. Bu defa deri kullandım. Ortaya bu şirin nachgirl çantası çıktı. Bu seri ile toplam 19 çanta çalışacağım. Satışları instagram üzerinden olacak. Beni takip etmeye devam edin.




Paylaş:

Bodrum Hobo Bag

Bodrum bodrum ...Soğuklar yaklaşırken yazı anımsatan bir çanta ile karşınızdayım. Mavi, beyaz ve kırmızının uyumunu her zaman seviyorum. Daha önce içini kırmızı üzerine beyaz Puantiyeli kumaş ile çalışmıştım. Şimdi ise düz ve daha koyu bir renk kullandım. Ve çıkan sonuçtan çok memnun kaldım. 
Bana bir dakikanızı ayırarak yorumlarınızı esirgemezsiniz çook memnun olurum.










Paylaş:

Rengarenk Handbag

Bir siparişi daha bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu kumaştan elimde çok az vardı. Şansım varmış ki tedarikcimde son kalan parcayıda geçen hafta sipariş verdim. Yani bu kumaş ile bir çok çanta çalışabilirim. Missoni tarzını seviyorum :) 
Diktiklerimi anında Instagram , facebook hesabımda paylaşıyorum. Bu arada bloğu boşladığımın için üzgünüm. Aslında bir nedeni ise artık takipsi sayımı arttıramıyorum blogda. Bu beni üzüyor malesef :( 




Paylaş:

17 Ekim 2014

Rengarenk

Haftasonu tatile gidecek şanslı biri için yetiştirdim bu çantayı. Bu kumaşı çok sevdim. Renkleri ve dokusu çok güzel. Farklı bir model denedim bu defa. Gayet güzel oldu. Farklı kumaşlar ile dikmeye devam edeceğim. Yarın Ümraniye yolları gözüküyor bana. Bir kaç eksiğim var. Makinemin ışığı patladı. Dün dikerken çok zorlandım. Bir an önce o sorunu çözemeliyim :)) Yoksa kör olabilirim :))
Bugün Amerika'dan sipariş etmiş olduğum kumaşlarım geldi. Herbirine ayrı ayrı aşık oldum. Diktikçe paylaşacağım. Takipte kalın. Öpüyorum. Iyi ve keyifli bir hafta sonu sizinle olsun.  



Paylaş:

16 Ekim 2014

Bir dolandılarıcık eylemi - gelen her telefona inanmayın


Bir dolandırıcılık eylemine maruz kalmak üzereydim bugün. İnsanlar nereden nasıl para kazanacaklarını şaşırmış durumda. Bu aralar ,eskiye dönük bankanızın sizden kesmiş olduğu yıllık kart aidatı , hesap işletim ücreti gibi haksız kazançların geri ödeneceği haberleri  almış başını gidiyor. Evet tüketici için güzel bir haber bu, ama bu habere sevinen başkalarında var malesef . Dolandırıcılar.
Bu gibi haksız kazanç sağlayacaklara pirim vermemek adına,  bugün başımdan geçen olayı yazmak istedim.


Pazartesi günü annemi  0216 223 04 63 bu numaradan arayıp , kendilerini Yaşar Meriç Genel Müdürlüğü olarak tanıtan şirket , biz garanti bankası adına arıyoruz ferdi kaza sigortanızın iptali ile ilgili görüşmek istiyoruz demişler. Annemde bu kızım telefonu değil ben konuyu kendisine iletirim demiş. Anneme bir telefon numarası vererek bize geri dönüş sağlayabilir mi demişler. 
Buraya kadar herşey çok olası gözüküyor. Taki ben dün arayıp , hayırdır beni aramışşınız diyene kadar.( bir dip not düşeyim benim ferdi kaza sigortam hiç olmadı. ) İlk önce ben aradığım için bilgi vermeyeceklerini , onların bana 5 dk içinde geri dönecekleri bilgisi verip , benden cep telefonu numaramı istediler. Bende iş numaramdan bana geri dönün dedim. ( telefonlarında arayan numaraları görüyorlarmış ) 
Aradan 2 saat geçti ve kimse dönmedi. Tekrar aradım bu sefer benim müşteri temsilcimin meşgul olduğunu yarım saat içinde geri döneceği bilgisini verdiler. Yine tamam dedim. Başladım beklemeye. Bugün öğleden sonra ( aranmadığım için) tekrar aradım. Bu sefer aynı konuşmalar tekrarlandı, ben ise telefonu kapatmayacağımı beni yetkili birine bağlamasını istedim.
Beni bir hanımefendiye bağladılar. Neden arandığımı, hangi şirket olduğunu sorum. 
Açıklama ise şu şekilde geldi. Biz garanti bankası  ve bazı bankalar ile çalışan bir şirketiz. Bilgilerinizi garanti bizimle paylaştı. Sizden kesilen ücretlerin iadesini yapıyoruz.Sistemimiz şu şekilde istiyor. Müşteri temsilciniz sizin iade tutarınızı hesaplıyor , sonra SİZ BIZE kart bilgilerinizi veriyorsunuz, biz 5 dk içinde size geri dönüş yaparak ilgili tutarı kartınıza hangi tarihte yansıtılacağı konusunda bilgilendiriyoruz dedi. Içimden hadi yaaa şakacı dedim tabi.
Hiç bir bilgimi paylaşmadan ve garantiden herhangi bir iade talebimin olmadığını belirterek görüşmeyi sonlandırdım.
Ardından hemen garanti bankasının şüpheli işlemler birimini aradım. Garantinin cevabı ise aynen şöyle oldu. Konunun bizimle hiç bir ilgisi yok. Biz o şirketle çalışmıyoruz. Bunlar dolandırıcılık eylemleri. Eğer bilgilerinizi ve kart numaranızı paylaştıysanız, hemen kartı kapatmalıyız dedi.
Çok uzun bir yazı oldu bu defa. Fakat kimsenin böyle sahtekarlara inanmasını istemem. Bende bankacıyım. Bu gibi işlemler için lütfen bankanıza başvurun. Aracı kurum kullanmayın. Sizi arayıp bilgilerinizi isteyen kişilerle her ne olursa olsun , bilgilerinizi paylaşmayın. Dolandırıldıktan sonrası daha kötü, hiç bir şekilde hak talep edemiyorsunuz . Yargı sistemi devreye girdiğinde ise yıllar sürüyor davalar. Yine mağdur olan taraf siz oluyorsunuz. 
Umarım alın terinizi çalmak isteyen insanlarla hayat boyu karşılaşmazsınız. 
Sevgiler...


  
Paylaş:

14 Ekim 2014

Baykuş elçantası

Hava güzel bugün İstanbul'da. Güneş gözlerimin içine gülüyor. Kafam karışık, aklımda cevapsız sorular yığını, kalbimde özlemler var. Üstesinden gelirim gelmesine fakat akışına bırakmak istiyorum herşeyi. Bakalım zaman benim için bu defa en iyi kararımı verecek. Daha önce yazmıştım hatırlarsın belki ilham perim tatile gitti diye. Sanırım döndü. Evet evet geri geldi. O da beni özledi mi acep :)) Geri gelir gelmez beraber işe koyulduk. Radyoda güzel bir kanal ayarlandı , kahveler yapıldı. 2 günün ardından resimdeki güzellikleri yaptık.






Paylaş:

9 Ekim 2014

8 Ekim 2014

Bayram bitti

2014 yılının bayramlarını da tükettik. Çok küçük bir aile sahip olduğumuzdan uzun uzadıya , günlerce bayram ziyareti yapmıyoruz.Daha çok tatil havasında geçer bizde bayramlar. Ama gel sor ki ne yaptın kocaaaaa 4 günlük tatilde. Bir hiç cevabı duyarsın. Neden böyle oldu bilmiyorum. Enerjim düşük sadece. Elimi neye atsam içimden yapmak gelmiyor. Sürekli bir başağrısı da yanında bonusu. Hal böyle olunca da siparişlerin gerisinde kaldım tabi. Tatilde sadece kulaklık çantarını dikebildim. Son gün ise bir el çantası. Model farklılaştırmak istiyorum fakat hiç o modda değilim. Ilham perimde Bayram tatiline gitti sanırım. Küçük bir sorunumuz var, nereye gitti ise kendisi henüz dönmedi :(









Paylaş:

1 Ekim 2014

Umarım Güzel Bir Başlangıç Olur

Yaklaşık bir yıldır Nachnuch çantalarını tasarlıyorum. Daha önceleri dikiyordum fakat yakın çevreme. Şimdi ise tanımadığım kişiler için tasarlıyorum çantaları. Instagram benim için çok etkili oldu. Yeni fikirler, değerli arkadaşlıklar kazandım bu sayede. Okumak, araştırmak, görmek, yaptığım işe olumlu bir şekilde yansıdı. Şimdilik gidişattan gayet memnunum. Tek sıkıntım aklımdaki projeleri hayata geçirecek zamanı elde edememem.

Son iki haftadır tatlı bir telaş içindeyim. Ve bugün büyük gün. Nachnuch çantaları bugün bir adım daha atıyor. Artık çok şirin bir tasarım dükkanda yerlerini alacaklar. Bu yüzden heyecanlıyım. Bu güne kadar aldığım yorumlar " çantalarınız resimlerden daha güzel " şeklide oluyor. Bunun nedeni ise güzel fotoğraflar çekemem. Kumaşların ve dikimin kalitesi çektiğim resimlerden dolayı belli olmuyor. Bire bir satış bu açıdan çok iyi olacak. Daha önce bahsettiğim gibi. Artık koleksiyon çalışmak istiyorum.
Bks tasarımda yerini alacak ilk koleksiyon "Colorful Handbags "
Yakında yeni tasarımlarım ve internet sitem ile karşınızda olacağım.




Paylaş:

Çanta etiketleri

Nachnuch çantalarının etiketleri geldi. Çok sevdim kendilerini. Rengi çok soft ve sıcak. Tasarımını Italyan arkadaşım yaptı. Yani şöyle diyebiliriz logomum dizaynı made in Italy.
Şimdi bana bunları kullanmak kaldı.

Paylaş:
Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.