31 Ekim 2013

Yorgunluk


Bu aralar o kadar yorgun argın eve geliyorum ki anlatamam. Kolumu kaldıracak halim yok. Dikmem gereken üç çanta var. Biri Tuğçe hanım için. Aslında bitmiş sayılır. Sadece saplarını eklemedim. Biri annem için (kısa tatillerde kullanmak için sosis çanta istedi annecim). Diğeri de annemin bir arkadaşı için.
İş yerinde yoğunluk var. Onun acısı da akşamları çıkıyor. Umarım tez zamanda bu yorgunluk hissinden kurtulurum. Aldığım kitaplardaki farklı çanta kalıpları denemek istiyorum. Çok şey yapmak istiyorum.
Paylaş:

29 Ekim 2013

25 Ekim 2013

Londra Gezi Notları #1

Londra için yazılmış çok şey var internette. Bu nedenle ben bol resimli bir post hazırladım.

Ilk gün hemen ünlü Piccadilly meydanına gittik. 


Bu sokaktaki kulübelerden biri değil. Mağazanın içindeydi.

 İkinci gün yağmur bize hoş geldin dedi. Gün boyu yağmasına rağmen biz rotamızı değiştirmedik.
Hydepark gezimizi gerçekleştirdik.



Daha çok fotoğrafım var. Şimdilik bu kadar. 









Paylaş:

21 Ekim 2013

Londra Alışverişi

Londra pahalı bir şehir değil aslında. Fiyat aralıkları Türkiye ile aynı, tek fark kur. 1 Pound  3.20 TL olunca herşey acayip pahalı geliyor. Yoksa bir küçük su 1 Pound. Türk Lirası olarak düşünmezsek her şey gayet normal.
Neyse ben asıl konuma geçeyim artık. Kendime iki harika kitap aldım. Fiyatları Pound olarak gayet normaldi. Türkiye'de böyle kitaplar bulmak imkansız. En güzel yanı ise içinde çantaların kalıpları var. İçerikleri çok güzel. Adım adım anlatılmış yapım aşamaları. Bir kaç kare fotoğraf çektim. Gece olduğu için pek net değiller. Bu aralar zaman sıkıntısı çekiyorum. Rahatlayınca içindekileri dikmeye başlayabilirim. Sevgiler.










Paylaş:

15 Ekim 2013

London'dan Sevgiler

Sabah THY uçuşu sonunda Londra topraklarına ayak basmış bulunuyorum. Hava beklediğimden daha sıcak. Öyle günlük gülistanlık değil tabii. Fakat rahatça gezebildik. Sabah uçuşumuz erken olduğu için gece uyuyamadık. O nedenle bu gün hafif bir gezinti ile yetindik. Yarın müze maratonu başlıyor.
Gezi sonrası ilk izlenimlerim, herkesin inanılmaz güzel bir buruna sahip olduğu ve herkesin çok sade giyindiği. Bizim gibi kimse kasmıyor. 
Bu arada kitapçılarına hayran oldum. Bizim kütüphanelerimizde bile o kadar kitap yoktur. O kadar sessiz ki çıt çıkmıyor. Kitaplar arasında kayboluyorsun. Ben de içinde çanta kalıplarının bulunduğu kitaplar buldum. Hepsi birbirinden güzel. İki tane aldım. ( Sterlin işin içine girince fiyatlar uçuyor) 
Resimleri dönünce paylaşacağım.
 

Otel odamızdan Londra manzaramız.
Şimdilik benden bu kadar. 
Sevgiler.



Paylaş:

11 Ekim 2013

Gezi Heyecanı

Tatilin başlamasına 3 gün var bizim için. Bayramın 1. Günü Londra'da olacağız. İlk defa valizim hazır değil. Normal şartlarda 1 hafta öncesinden her şey hazır olurdu. Bu arada eşimin iş değişikliği, ona bağlı olarak hiç hesapta yokken İzmir tatili etkiledi hazırlıklarımı.
Hal böyle olunca bloguma da hiç vakit ayırmadım. Sadece serviste yazdıklarınızı okuyabiliyorum. Dikilmeyi bekleyen kumaşlarım var. Şu gezme tozma işlerini bitirir bitirmez, tam gaz devam etmeliyim.
Kalın sağlıcakla. Şimdiden iyi bayramlar. Gezi dönüşü bol bol resimli postlar ile karşınızda olmayı planlıyorum.
Paylaş:

8 Ekim 2013

Güneşli bir İzmir Sabahından Günaydın

İzmir tatilimizin sonuna geldik. Dünden sonra İzmir'in güneşi içimizi ısıtmayı başarabildi. Arada esen deli gibi rüzgarı saymazsak. Bu akşam yolculuk var. Dönelim ki bayram tatili için hazırlıklara başlayabilelim.


İşte bu fıstık annem. Kahvaltı için boyozlar, kepekli simitler almaya gitmişti.

Bunlar da bizimkilerin balkon manzarası.
Şu an bunları bu balkondan yazıyorum ve misler gibi ısındım.



Paylaş:

4 Ekim 2013

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.