31 Ekim 2012

Jack White kimdir?


Asıl adı John Anthony Gillis olan Amerikalı garaj rock sanatcısıdır. Çok karmaşık bir gençlik dönemi geçirmesine rağmen tercihini müzikten yana kullanmıştır. Nasıl mı? Katolik bir ailede yetiştiği için bir dönem din adamı olmaya karar vermiş. Bu fikrinden son anda vazgeçmiştir. 15 yaşında bir mobilyacının yanında çıraklık yapmaya başlayıp, 18 yaşında kendi atölyesini kurmuştur. Çok uzun soluklu olmayan bu işten sonra yerel bir grupta bateristlik yapmaya başlamıştır. Grubuyla vermiş olduğu mini konserler şu an ki yerine gelebilmesi için attığı ilk adımlardır. Artık süper müziklere imza atan, birçok kez Grammy ödülü kazanan bir müzisyendir kendisi.
Aslında ben Jack White ile The White Stripes grubu sayesinde tanıştım. Müzikleri gitar ve bateriden ibaret. Grubu dağıldıktan sonra solo albümü olan Blunderbuss’ta harikalar yaratmış. Görünüşü Tim Burton filmlerinden çıkmış gibi.

Şu aralar sıkılmadan dinlediğim müzisyen ünvanında kendisi.
Paylaş:

0 yorum :

Yorum Gönder

*Bloglar yorumla beslenir. Yorumlarınızı eksik etmeyin.
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın. Link bırakıp kaçmayın.
*Yazının konusu dışında sormak veya iletmek istediğiniz bir şey varsa İletişim formunu kullanın.
Sevgiler.

Fotoğrafım
Mam na imię Yasemin. Jestem z Turcji. Mieszkam w Stambule, a teraz w Krakowie. Mówię po turecku i angielsku znam też trochę po polsku. Z zawodu ksiegowa. Moje ulubione słowa oczywiście :) Interesuję się literaturą i sportem. Lubię kawę. Uwielbiam mój rower.